Sunday, December 25, 2005

Случката на ул N

Днес,
на онази улица, на която живеете вие, падна ангел. Падна и не разбра- къде? Защо? - това беше нещо ново за него. Хората минаваха покрай него и викаха полиция, полицията минаваше покрай него и не виждаше нищо странно в седящия по средата на улицата ангел.

Макар светът да е лош и ужасен, никой не посмя удари ангела по главата или пък да се опита да му откъсне крилете, никой не се развика и не тропна с крак. А Ангелът си седеше и гледаше.

Небесата бълбукаха, земята загуби своята илюзия. Вятърът започна да мисли, луната да се закръгля. Хората не можеха да заспат и с кръгли като монети очи гледаха към онази посока, към онази улица, на която седеше ангелът. Така странно, така необикновенно. Той вярваше в хората и не знаеше, че те в него - не особено.

Вятърът и облаците си играеха на гоненица, а небето като огромен портокал се наливаше със слънце.

...Днес на онази улица, на която живеете вие, е страшно самотно, а от перата, търкалящи се по почернелия асфалт извираше нечовешка скука.

5 comments:

Деничка said...

http://www.litclub.com/library/prev/markes/senior.html

Nanera said...

историята ми хареса :-) заинтригуваща е и ме на накара да се замисял но не искам сега да обяснявам за какво точно...

ще изпозлвам времето да ти честитя новата година и да ти пожелая да срешташ повече ангели и истинки.

Kalpazanka said...

Деничка, разказът е просто невероятен! С кеф го прочетох- благодаря ти

Нанера, надявам се да ми обясниш някого за какво точно си се замислил

Anonymous said...

best regards, nice info Coopervision acuvue contact massive cocks wmv Aspirin+butalbital

Anonymous said...

Excellent, love it! Card driver graphic Flat panel televisions ikegami Disadvantages of web conferencing hauphog video cards Fax machine part What sports do they play in india butalbital pay with c o d online Difference between indian italian ferrari We live outdoors tv show Seat covers car kits Die cast gmc Morris minor convertible new zealand Cap toys Floor mats celica phentermine psychosis